in , , , ,

De Cholesterol leugen

De cholesterol leugen

Een hoog cholesterol, goed  cholesterol, slecht cholesterol, cholesterol dieet. Dat cholesterolwaarden door voeding uit balans kunnen raken dat weten we allemaal.

Dit artikel is gebaseerd op “Die CholesterinLüge” van Prof Dr Walter Hartenbach Das Märchen vom bösen Cholesterin‘, ‘het sprookje over het boze cholesterol’ oftewel de cholesterolleugen.

Wij denken nog steeds dat het niet goed is om een hoge cholesterolwaarde  te hebben. Gelukkig kunnen we heden ten dage cholesterol meten en er bij verkeerde waarden rekening mee houden. Als een arts een hoog cholesterol bij u constateert dan betekent het in de regel levenslang medicijngebruik om deze waarden onder controle te houden.

Kortom je bent in de handen van de farmaceutische maffia, daar je deze medicijnen volgens de heren artsen dan niet meer kunt laten staan. Medicijnen om het cholesterol op peil te houden zijn een miljarden business van zowel de farmaceutische als van de voedingsindustrie. Zij hebben vanzelfsprekend baat bij deze misleiding. Iedere klant is er één immers. Realistische tongen spreken in deze zelfs over een heuse cholesterolmaffia.

Niet alle artsen staan te juichen om deze tragische commerciële ontwikkelingen in het medische vak. Prof Dr Walter Hartenbach heeft dan ook een heel ander idee over cholesterolverlagende middelen. De Professor heeft dit vanzelfsprekend gestaafd middels het in deze tijd gewenste wetenschappelijke onderzoek.

Wat is cholesterol? Een aantal feiten.

Cholesterol mythsWat is cholesterol eigenlijk? Is cholesterol altijd slecht? Er is genoeg onderzoek gedaan naar middelen die de cholesterol verlagen. Feiten die al jarenlang worden gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zijn echter bij weinigen bekend. De reden? Publiek, artsen en onderzoekers hebben veelal niet van deze studies gehoord omdat deze alle bestaande cholesterolhypothese tegenspreekt. Hierdoor wordt deze wetenschappelijk gestaafde informatie genegeerd of verkeerd geciteerd. Dat binnen bepaalde families verhoogd cholesterol, wordt gelinkt aan hart en vaatziekten is simpelweg volkomen uit de lucht gegrepen.

Cholesterol is in tegenstelling tot wat wij denken geen dodelijk gif maar een stofje die van vitaal belang is voor de opbouw en functie van alle lichaamscellen. Allerlei factoren, zoals lichamelijke activiteit, gewichtsverandering, roken en stress hebben invloed op het cholesterolgehalte. Een hoog cholesterolgehalte beschermt tegen infecties; daarnaast leven oudere mensen met een hoog cholesterol LANGER dan die met een laag cholesterol.

Een te hoog cholesterolgehalte zou aderverkalking dan wel een hartinfarct kunnen veroorzaken, ondanks studies die het tegendeel bewijzen. Cholesterol of verzadigd vet hebben hier NIETS mee te maken, zoals in meer dan 30 wetenschappelijke studies is aangetoond. Mensen met een hartinfarct bleken niet meer vet gegeten te hebben dan gezonde mensen. Het is juist ons eigen lichaam dat cholesterol aanmaakt, zelf 3 a 4 keer zoveel als we naar binnen krijgen via ons voedsel. Eerdere cholesterolverlagers konden het risico op een infarct niet verlagen.

De nieuwe medicijnen op dit gebied, de statines verlagen het risico maar met slechts in geringe mate en heeft al helemaal niets te maken met cholesterolverlaging; daarnaast zijn deze statines kankerverwekkend in proefdieren, zodat we gerust kunnen stellen dat het middel erger is dan de kwaal. De kwalijkheid voor mensen is nog onbekend omdat dit middel pas 10 jaar wordt gebruikt. Als kanttekening kunnen we hier plaatsen dat roken ook niet binnen 10 jaar tot kanker leidt.

Het belang van cholesterol

LichaamCholesterol is de basisstof voor cortisol, een stresshormoon. Cortisol werkt tegen ontstekingen en remt het ontstaan van kanker. Ook is cholesterol de grondstof voor galzuren, die vetverbranding en stoelgang reguleren. Cholesterol is ook de basis voor vitamine D, een vitamine dat verantwoordelijk is voor gezonde botten en gewrichten. Uit de stof cholesterol worden mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen gevormd, die op hun beurt van belang zijn voor vitale functies, zoals de opbouw van spieren en botten en het reguleren van de slaapbehoefte.

De voedingsindustrie en cholesterol

De Hartstichting in Nederland pleegt nauw mee te werken met een fabrikant van margarines. Supergezonde margarines die als extraatje boordevol ontsteking bevorderend linolzuur zitten. Deze margarinefabrikant heeft en passant het volk sinds de jaren 50 wijsgemaakt dat roomboter slecht voor ons is. Margarine zou veel beter zijn, vooral de geharde vetten die daar in te vinden zijn…

Het volk moest overtuigd raken van deze kennis: zelfs eieren zouden slecht zijn voor de mens. Dat terwijl de industrie met zijn additieven als chemicaliën, synthetische vitamines juist de grote ziekmaker is. Realistische tongen spreken in deze zelfs over een heuse cholesterolmaffia.

Niet alle artsen staan te juichen om deze tragische commercie. Prof Dr Walter Hartenbach heeft dan ook een heel ander idee over cholesterolverlagende middelen. De Professor heeft dit vanzelfsprekend gestaafd middels het in deze tijd gewenste wetenschappelijke onderzoek.

Becel Pro-activ

becel proactiveAlle gezond ogende bruine grijsaards weten het.. Becel Pro-activ is goed voor hart en bloedvaten! Het zou zelfs je cholesterolgehalte verlagen! Door dit botertje verkeer je in de illusie er zomaar een paar jaar bij te kunnen pakken. Dus 50 plussers smeren massaal Becel Pro-activ.

Volgens Opzeeland van Foodwatch hoort Becel Pro-activ thuis in de apotheek en allerminst in de supermarkt. Becel Pro-activ verlaagt inderdaad het cholesterolgehalte, maar wat het effect van deze schone eigenschap op de lange termijn is, weten de geleerden van Unilever dus niet.

Om Opzeeland te citeren: “ “De multinational bespaarde zich de hoge onderzoekskosten voor de introductie van een medicijn.” Want, wat is het effect van plantensterol? Foodwatch gaat verder en beschikt over aanwijzingen dat Becel Pro-activ het risico op hart- en vaatziekten en aderverkalking te verhogen. Zij stellen: ‘er zijn ook onderzoeken die wijzen op een mogelijke toename van het risico op hart- en vaatziekten door consumptie van plantensterolen.’ Het blijft namelijk toch zelf dokteren, maar dan met een margarine.

De Europese voedselwaakhond EFSA geeft aan dat dit product alleen bedoeld is voor consumenten met een te hoog cholesterol. De helft van de gebruikers valt echter niet in deze doelgroep. De Duitse Hartstichting raadt overigens deze margarine af. Dit smeersel past dus niet in een cholesteroldieet. Unilever weigerde overigens wederom de hoofdprijs ‘het gouden windei’ in ontvangst te nemen. 

De farmaceutische industrie

Jarenlang onderzoek en geen verband gevonden.. Hartenbach heeft tientallen jaren onderzoek verricht naar het verband tussen cholesterol en aderverkalking. In al die jaren heeft hij geen verband kunnen aantonen tussen deze twee. Hij stelt samen met meerdere belangrijke wetenschappers dat bijvoorbeeld cholesterolverlagende voedingsmiddelen en medicamenten totaal overbodig zijn. Sterker nog, ze zouden zelfs schadelijk en levensgevaarlijk kunnen zijn. Onderzoeken die het belang van deze medicijnen aantonen zijn gemanipuleerd! Er zijn veel bewijzen, die het belang van medicijnen aantonen gepresenteerd, die op zijn zachtst gezegd in strijd zijn met de feiten. Ongunstige resultaten worden veelal niet naar buiten gebracht.

Een aantal voorbeelden van verrichte studies:

 ‘De Simvastatine Study’

Gholesterol leugen 01Deze Simvastatine studie onderzocht 4444 proefpersonen. De conclusie van dit onderzoek was dat een verhoogde cholesterolspiegel GEEN invloed heeft op het veroorzaken van aderverkalking of een hartinfarct. Om deze kwalen te vermijden is verlaging van de cholesterolspiegel absoluut zinloos was de gevolgtrekking die dus vervolgens maar is stilgehouden. In dit artikel ‘FDA Restricts Use of High Doses of Cholesterol-Lowering Drug Zocor’ staan verbazingwekkende feiten te lezen over het cholesterolverlagende Zocor.

Schokkend zijn de weggemoffelde cijfers van de Finse Multifactorial Study

Gholesterol leugen 02Bij dit onderzoek werd de cholesterolspiegel van 2000 personen onderzocht. Wat bleek? Mensen die zich lieten behandelen met cholesterolverlagende middelen kregen drie keer zo vaak een hartinfarct dan de mensen die zich hier niet mee lieten behandelen. Bovendien bleek ook nog dat er in de medicijn-slikkende controlegroep dertig procent meer sterfgevallen waren. Ook deze resultaten zijn voor het gemak maar weggemoffeld, zodat de grote meute deze kennis niet gewaar zou worden.

De Helsinki Heart Study

Gholesterol leugen 03Deze studie uit 1987 bij 700 proefpersonen toonde aan dat de dodelijke bijwerking van cholesterolverlagende middelen maar liefst 40 procent zou zijn; dit vergeleken met de controlegroep. Een vervolgonderzoek in 1993 leverde zelfs een percentage op van 50% Hier was nog een opvallend resultaat naar boven gekomen: een toename van 43 procent van de sterfte aan kanker onder invloed van cholesterolverlagende middelen. Lees hier meer over de Helsinki Heart study.

Lees verder via de Bron: Pensioenactivist

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2df199cb80543dc4d69664d93060c766 300x200 1

Transhumanisme in Europa: Zweden implanteert chip voor OV in hand, NL komt met ring

vmgs

Westerse sprookje in duigen: Vredesmars ‘tienduizenden’ Europese moslims, slechts 250 deelnemers