in , , , , , ,

Nieuw in Europa, Ebola en TBC uitbraak door migranten

75daddda 02a5 4151 9c39 43302c487d03

Volgens berichten op onafhankelijke blogs en social media is in Italië ebola uitgebroken, veroorzaakt door de enorme aantallen Afrikaanse migranten die dagelijks door Europese hulpmensensmokkelorganisaties aan wal worden gebracht.

De uitbraak onder minstens 40 mensen heeft korte tijd op enkele officiële nieuwssites gestaan, totdat deze even snel weer was verdwenen. Het ministerie van Volksgezondheid weigert vragen over een eventuele uitbraak te beantwoorden, waardoor de indruk bestaat dat het zorgwekkende nieuws opzettelijk wordt achtergehouden voor het grote publiek.

De in 2014 in Senegal uitgebroken ziekte, waar 90% van de geïnfecteerden aan overlijdt, heeft grote aantallen slachtoffers gemaakt, en verspreidde zich ook naar omringende landen. Enige tijd nadat de uitbraak onder controle leek, laaide deze op sommige plaatsen toch weer op.

Artsen op Lampedusa waarschuwden al in april voor ebola

De eerste bericht dat ebola ook in Italië is gearriveerd, kwamen ruim 3 maanden geleden van artsen op het eiland Lampedusa. Zij plaatsten op een internet site een waarschuwing dat migranten het ebola virus mee naar Europa hebben genomen, en wat een uitbraak voor dramatische gevolgen voor ons werelddeel kan hebben.

In Rome, Brussel en Berlijn wilde niemand ernaar luisteren. Sterker nog, de waarschuwing, waarin stond te lezen dat op het eiland steeds meer mensen worden besmet, werd op 16 april ‘om nationale veiligheidsredenen’ verwijderd. Het ministerie van Volksgezondheid weigerde wekenlang om op de berichten te reageren.

Ebola in AZC Pisa, 40 migranten in quarantaine

Vervolgens werd er ook in de Toscana alarm geslagen. Het nieuws over een uitbraak was te lezen op Vnews24, waarna het door blogs, sociale media en alternatieve nieuwssites werd overgenomen. In ook dit weer snel verwijderde artikel stond te lezen dat het AZC in Pisa is gesloten om een ebola uitbraak buiten de poorten te voorkomen. In het opvangcentrum zouden een behoorlijk aantal Afrikanen symptomen van het dodelijke virus vertonen.

De wethouder Sociale Zaken van Pisa, Sandra Capuzzi, probeerde de ontstane onrust te sussen door te verklaren dat het AZC weliswaar in quarantaine was gezet, maar enkel omdat sommige migranten koorts hadden gekregen, en nog niet precies duidelijk was waar deze door werd veroorzaakt. Volgens Capuzzi kon dat ook een gewoon griepje zijn.

Antonio Cerrai, president van het Rode Kruis in de beroemde stad, sloot zich bij haar aan en zei dat ‘wij alle symptomen zullen onderzoeken, en de mensen weer zullen genezen.’

Toch konden zij de angst niet wegnemen. Zo’n 40 potentiële dragers van het ebola virus werden naar een afgesloten en zwaar bewaakte afdeling van het AZC verplaatst. Omdat er verder geen mededelingen meer werden gedaan, kreeg de Italiaanse bevolking de indruk dat de autoriteiten geen open kaart speelden, en het feit dat het wel degelijk om een ebola uitbraak ging probeerden achter te houden.

Ministerie ‘klaar’ voor eventuele uitbraak

Het ministerie van Volksgezondheid kwam uiteindelijk dan toch met het bericht dat de autoriteiten in Rome en Milaan ‘in het geval van een epidemie’ klaar staan om te handelen, en alle noodzakelijke maatregelen te nemen om het publiek te beschermen, mocht het inderdaad om ebola gaan.

Even besmettelijk als gewone griep

Het ebola virus, dat voor het eerst in 1976 in de Democratische Republiek Congo werd gesignaleerd, kan door zowel dieren als direct menselijk contact (speeksel, bloed, andere lichaamsvloeistoffen) worden overgedragen. Ten tijde van de grote uitbraak in West Afrika enkele jaren geleden waarschuwden diverse onafhankelijke wetenschappers dat het virus inmiddels ‘airborne’ is, en zich even eenvoudig als influenza kan verspreiden.

Daarnaast erkenden zowel de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) en het gezaghebbende Amerikaanse CDC dat het virus ook door niezen en hoesten kan worden opgelopen. De eerste symptomen van ebola, zoals koorts, braken en diarree, lijken dan ook op een gewone griep.

Ebola kan in Europa tot 2 maanden op harde oppervlakken overleven

Het Britse Defense Science & Technology Laboratory ontdekte in 2010 dat het ebolavirus juist bij de vaak lagere temperaturen in Europa (rond 4 graden Celsius) wel 2 maanden lang op harde oppervlakken (glas, plastic, deurknoppen e.d.) kan overleven. Het WHO bevestigde ten tijde van de uitbraak in 2014 dat mensen inderdaad besmet kunnen worden door het aanraken van voorwerpen.

Spaanse minister in 2014: ISIS wil ebola als wapen tegen Europa gebruiken

In november van datzelfde jaar waarschuwde de Spaanse minister van Veiligheid, Francisco Martinez, dat ISIS ebola als wapen tegen de Europa wil gebruiken. Op diverse islamitische internetforums zou worden gediscussieerd over hoe de Europese bevolking het beste kan worden besmet.

De meest eenvoudige methode: het sturen van zowel mogelijk reeds besmette mensen als zogenaamde ‘vluchtelingen’. Een andere optie is het mensen injecteren met besmet bloed of andere vloeistof.

Resistente TBC in Duitsland

Afgelopen vrijdag schreven we over een mogelijke uitbraak van TBC onder kinderen in Noord Duitsland, veroorzaakt door een illegale asielzoeker uit Jemen. Duitse artsen en chirurgen waarschuwen al enige jaren dat het binnenhalen van enorme aantallen migranten tevens de import van tal van ernstige besmettelijke ziektes betekent, wat een almaar groter risico oplevert voor de volksgezondheid.

Bron

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
monosodium glutamate

E-nummers toch niet zo veilig als gedacht: Voedselautoriteit wil maatregelen tegen deze beruchte stof

vanwolferen 611x328

Iemand die de waarheid durft te zeggen wordt aangepakt door NRC, wat zit hierachter?